Behandelingen

Kunstgebit (volledige prothese)

Kunstgebit (volledige prothese)

Een kunstgebit of volledige prothese vervangt alle natuurlijke tanden en kiezen wanneer deze verloren zijn gegaan. De kaak is dan in principe helemaal tandeloos (edentaat). Er bestaan ook gedeeltelijke kunstgebitten zoals plaatprotheses en frameprotheses. Een kunstgebit ligt los op de kaak. Door het speeksellaagje tussen het tandvlees en het kunststof zuigt (retentie) het kunstgebit zich … Lees meer

Meer over kunstgebit (volledige prothese)
Implantaten

Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt vastgezet. Een implantaat lijkt een beetje op een schroef en is gemaakt van titanium. Op een implantaat kan een kroon, brug of (gedeeltelijk) kunstgebit geplaatst worden.

Meer over implantaten
Kunstgebitten

Kunstgebitten

Soms is het nodig om een tand of kies trekken. Bijvoorbeeld als een tand of kies niet meer te redden is of andere tanden in de weg zit. Meestal doet de tandarts deze behandeling zelf. In sommige gevallen zal hij je doorverwijzen naar de kaakchirurg.

Meer over kunstgebitten
Sealen

Sealen

Sealen is het aanbrengen van een laagje kunststoflak over de putjes en groeven van kiezen bij kinderen. Blijvende kiezen die net zijn doorgekomen hebben soms diepe groeven en putjes. Het glazuur moet dan nog uitharden.

Meer over sealen
Wortelkanaalbehandelingen

Wortelkanaalbehandelingen

In de wortel van een tand of kies zitten een of meerdere wortelkanalen. Deze kanalen zijn gevuld met bindweefsel, zenuwen en bloedvaatjes. Dit wordt pulpa genoemd. Als dit ontstoken raakt is een wortelkanaalbehandeling nodig.

Meer over wortelkanaalbehandelingen