Kleinschalig, persoonlijk en betrokken

Tandartspraktijk Pauw & Co: een nieuwe tandarts in Barneveld

Barneveld is sinds het begin van dit jaar een nieuwe tandarts rijker: Pauw & Co. Een kleinschalige dorpspraktijk, middenin het centrum, waar een persoonlijke en betrokken aanpak centraal staat. Hoog tijd voor een nadere kennismaking!
De heldere tandartspraktijk van Pauw & Co met de kenmerkende paarsgroene huisstijl springt eruit op het Gowthorpeplein in hartje Barneveld. Op 2 januari 2018 zijn de deuren geopend van deze gloednieuwe tandartspraktijk van tandarts Corine Pauw. Als je naar binnen loopt, valt de frisse, knusse uitstraling op, evenals de compactheid. Groot is de tandartspraktijk niet met twee modern uitgeruste behandelkamers, maar daarmee wel overzichtelijk. “We zijn kleinschalig en dat is een bewuste keuze. Zo hebben we goed overzicht en ziet de cliënt altijd dezelfde behandelaars.”

De perfecte plek
Na haar universitaire opleiding werkte Corine bij diverse tandartsenpraktijken en nam ze een aantal jaar waar. Tot het op een gegeven moment begon te kriebelen en ze graag wilde werken volgens haar eigen visie. “Barneveld is een grote plaats en krijgt alleen maar meer inwoners. Een nieuwe tandarts is hier geen overbodige luxe”, vertelt Corine. Lang zocht ze naar een geschikte plek, tot het pand op de Erkensgang op haar pad kwam. “Alles wat ik nodig had, bleek hier prima te passen, terwijl het heel klein is. Uiteindelijk is het nog beter geworden dan ik ooit had kunnen bedenken. Ik wilde graag een laagdrempelige dorpspraktijk, waar je zo naar binnen kunt lopen en waar kinderen zelf naar toe kunnen fietsen. Dit is voor Pauw & Co dé perfecte plek. De praktijk is goed in het zicht. De locatie is centraal, gemakkelijk te vinden en er is volop parkeergelegenheid. Ook voor inwoners uit de omliggende plaatsen die een nieuwe tandarts zoeken zijn we goed bereikbaar.”

Goede communicatie
Van jong tot oud; iedereen is welkom bij Pauw & Co voor alles op het gebied van de algemene tandheelkunde. Voor kinderen is dit een leuke praktijk en ze zijn snel op hun gemak bij het team van Pauw & Co. “Hoe jonger de kinderen naar de tandarts gaan, hoe beter. Het financiële plaatje hoeft geen drempel te zijn. Daarover heerst weleens verwarring, maar de zorgverzekeraar vergoedt de behandeling van kinderen tot achttien jaar volledig vanuit de basisverzekering.”

Aandacht voor de cliënt is een belangrijke kernwaarde voor Corine. “Ik heb geen haast. Altijd streef ik naar een rustige behandeling en goede communicatie. Echt contact met de cliënt en de tijd ervoor nemen, vind ik heel belangrijk in mijn werk. Dat houdt onder meer in dat ik altijd de opties bespreek met de cliënt. Voordat ik de behandeling uitvoer, bespreken we wat we gaan doen en waarom, maar ook of er alternatieven zijn. Het blijft de keuze van de cliënt en daarvoor moet hij op de hoogte zijn van alle mogelijkheden.”

Preventie is een speerpunt in de aanpak van Pauw & Co. “We willen voorkomen dat mensen problemen krijgen. Vanaf de eerste controle zijn we dan ook preventief bezig. Bij de intake bepalen we het beleid voor de komende jaren. Wat is bijvoorbeeld de frequentie van de controle? Een goede interactie met onze ervaren mondhygiëniste is daarbij onmisbaar. Samen zorgen we ervoor dat problemen voorkomen worden en doen we er alles aan om het zo prettig mogelijk te laten verlopen voor de cliënt.”

Persoonlijk en betrokken
Pauw & Co werkt met een enthousiast team met naast Corine als tandarts, mondhygiëniste Mirjam en assistentes Daniëlle en Liesbeth. “We werken bewust met een klein team, zodat de cliënt altijd dezelfde gezichten tegenkomt. Dat past binnen onze visie. Bij de tandarts kom je vaak ieder half jaar terug, dus is het fijn als je altijd dezelfde tandarts ziet, waarmee het verhaal verder gaat. Die continuïteit vinden mensen prettig; in de behandeling, maar ook voor de social talk.” Het persoonlijke contact is een aspect van haar werk wat ze erg waardeert. “We maken graag tijd voor een praatje. Je ziet mensen in de loop van de tijd groeien. Juist als je iemand regelmatig terugziet, blijf je een beetje op de hoogte van iemands leven en dat maakt het werk heel leuk.”