Spoed
Ik wil me aanmelden bij Pauw & Co
Terug naar Behandelingen

Mondhygiëne en preventie

Pauw & Co-vernieuwde praktijk009
8,7

op basis van 1170 beoordelingen

Mondhygiëne en preventie

Goede mondhygiëne en preventie zijn erg belangrijk voor het behoud van gezonde tanden en een stralende glimlach. Met dagelijks poetsen en stokeren voorkom je gaatjes, tandvleesontsteking en tandverlies. Bij Pauw & Co krijg je gerichte persoonlijke adviezen, die helpen om je mond en gebit in goede conditie te houden of te brengen.

Controle

Tijdens je bezoek beoordeelt de tandarts de kwaliteit van je tanden en tandvlees. Zijn er gaatjes? Is er tandplak of tandsteen aanwezig? En hoe is het gesteld met je tandvlees? De tandarts houdt je tijdens de controle op de hoogte van de bevindingen. Soms is het noodzakelijk dat onze preventie-assistente of mondhygiëniste je gebit extra reinigt.

Meestgestelde vragen

Hoe vaak moet ik mijn tanden poetsen?

Poets je tanden twee keer per dag met een elektrische tandenborstel, 's ochtends en 's avonds voordat je gaat slapen. Een poetsbeurt duurt twee minuten. Neem naast de tanden ook je tandvlees mee.

Waarom moet ik dagelijks aan de slag met tandenstokers?

Tussen je tanden en kiezen hopen zich tandplak en bacteriën op. Door deze ruimtes dagelijks te reinigen met tandenstokers kun je gaatjes, ontstoken tandvlees en een slechte adem voorkomen.

Wat kan ik zelf nog meer doen om mijn mondhygiëne te verbeteren?

Je kunt meerdere preventieve maatregelen nemen, zoals stoppen met roken. Je doet er ook goed aan om het nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen te beperken. Denk aan frisdrank en andere suikerhoudende producten. Jouw tandarts vertelt je daar graag meer over.

Hoe weet ik of mijn tandvlees ontstoken is?

Begint je tandvlees te bloeden tijdens het stokeren of poetsen? Dan is het zeer waarschijnlijk ontstoken. Ook een slechte adem kan wijzen op ontstoken tandvlees.

Wat is het gevaar van ontstoken tandvlees?

Als je ontstoken tandvlees niet goed behandelt, kan dit grote gevolgen hebben. De ontsteking kan tot botverlies leiden, waardoor tanden en kiezen op termijn los kunnen raken.

Maakt de tandarts foto's van mijn gebit?

Doorgaans maakt de tandarts in overleg met jou als patiënt eens per twee jaar röntgenfoto's van je gebit. Dat geeft een nóg nauwkeuriger beeld dan de waarneming met het blote oog. De tandarts kan met hulp van de foto de zogeheten contactvlakken tussen de tanden en kiezen beoordelen. Ook geeft de foto uitsluitsel over de situatie onder het tandvlees (tandweefsel en botniveau).

Ik heb een (gedeeltelijk) kunstgebit. Is mondhygiëne dan nog belangrijk?

Ja. Zelfs als je een volledig kunstgebit hebt, is het belangrijk om minimaal één keer per jaar langs te komen voor controle. Je hebt geen tanden meer, maar wel slijmvliezen en protheses. De tandarts controleert tijdens jouw bezoek of je mond gezond is.

Pauw & Co-vernieuwde praktijk015

Corine

Gerelateerde behandelingen

Nu bellen