Spoed
Ik wil me aanmelden bij Pauw & Co
Terug naar Behandelingen

Parodontologie

Pauw & Co-vernieuwde praktijk007
8,7

op basis van 1170 beoordelingen

Je tandvlees is het fundament van jouw gebit. Daarom besteden we bij Pauw & Co veel aandacht aan parodontologie (tandvleesleer). Jouw tandarts controleert tijdens de periodieke controle de gezondheid van je tandvlees en de ondersteunende structuren van je tanden. Belangrijk, want langdurig ontstoken tandvlees kan grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van je gebit.

Het belang van gezond tandvlees

Tandvleesaandoeningen kunnen leiden tot verlies van tanden en andere ernstige complicaties. Als Pauw & Co ze niet behandelt, kan de ontsteking overslaan naar het kaakbot, waardoor tanden en kiezen los gaan zitten. Ook een slechte adem kan een effect zijn van ontstoken tandvlees.

Behandeling

Is je tandvlees in slechte conditie? Dan zal de tandarts of mondhygiëniste jouw gebit grondig reinigen en een persoonlijk behandelplan met je bespreken. Je krijgt adviezen over wat je zelf kunt doen om de situatie te verbeteren. Want de gezondheid van je tandvlees heb je grotendeels zelf in de hand. Als er schade is aan je kaakbot en tanden los zitten, kan de tandarts dit niet meer herstellen. In dat geval kan het zijn dat je wordt doorverwezen naar de parodontoloog.

Meestgestelde vragen

Hoe kan ik ontstoken tandvlees voorkomen?

Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen. Door je tanden dagelijks twee keer goed te poetsen met een elektrische tandenborstel en te stokeren, verwijder je de tandplak en bacteriën die meestal de oorzaak zijn van ontstekingen.

Wat kan ik zelf nog meer doen om mijn mondhygiëne te verbeteren?

Je kunt meerdere preventieve maatregelen nemen, zoals stoppen met roken. Je doet er ook goed aan om het nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen te beperken. Denk aan frisdrank en andere suikerhoudende producten. Jouw tandarts kan je daar veel meer over vertellen.

Waarom is poetsen met een elektrische tandenborstel beter dan gewoon poetsen?

Een elektrische tandenborstel kan beter boenen en schrobben dankzij de roterende borstels. Bovendien bereik je met de kleinere borstel ook 'lastige' plekken en kun jij je volledig focussen op de poetstechniek.

Wat is een tandvleespocket?

Een tandvleespocket is een vakterm voor de ruimte tussen tanden, kiezen en het tandvlees. Bij gezond tandvlees bedraagt die ruimte ongeveer 3 millimeter. Tijdens een controle meet de tandarts altijd de diepte van de tandvleespockets.

Gerelateerde behandelingen

Nu bellen