Spoed
Ik wil me aanmelden bij Pauw & Co
Terug naar Behandelingen

Periodieke controle

2024015-Pauw & Co002
8,7

op basis van 1170 beoordelingen

Periodieke controle

De periodieke controle is bedoeld om je gebit te controleren op mogelijke problemen. Tijdens de controle beoordeelt de tandarts de gezondheid van je tanden en kiezen, het tandvlees en het kaakbot. Ook mondhygiëne, eventuele slijtage door knarsen en de stand van je tanden zijn belangrijke aandachtspunten.

Persoonlijk en betrokken

Bij Pauw en Co doen we er alles aan om de controle voor jou zo prettig mogelijk te laten verlopen. De tandarts en assistente nemen de tijd voor je en communiceren in begrijpelijke taal over de behandeling. De periodieke controle is onderdeel van je persoonlijke behandelplan.

Meestgestelde vragen

Waarom is de periodieke controle belangrijk?

Door regelmatig een controle uit te laten voeren, kan de tandarts eventuele problemen vroegtijdig signaleren en behandelen. Dit kan verdere schade aan je gebit voorkomen en kosten besparen op lange termijn.

Hoe vaak per jaar een tandartscontrole?

De frequentie waarin je langskomt voor periodieke controle is afhankelijk van de gezondheid van je gebit en je persoonlijke wensen. De meeste patiënten komen één keer per halfjaar, maar soms is eens per 9 of 12 maanden ook een optie.

Maakt de tandarts foto's van mijn gebit?

Doorgaans maakt de tandarts in overleg met jou als patiënt eens per twee jaar röntgenfoto's van je gebit. Dat geeft een nóg nauwkeuriger beeld dan de waarneming met het blote oog.

Ik heb een (gedeeltelijk) kunstgebit. Is een tandartscontrole dan noodzakelijk?

Ja. Zelfs als je een volledig kunstgebit hebt, is het belangrijk om minimaal één keer per jaar langs te komen voor controle. Je hebt geen tanden meer, maar wel slijmvliezen en protheses. De tandarts controleert tijdens het bezoek of je mond gezond is.

Doet een tandartscontrole pijn?

De tandarts doet er alles aan om pijnloos te behandelen. Bij bijvoorbeeld het vullen van een gaatje kun je kiezen voor verdoving. Voor kinderen maken we gebruik van de QuickSleeper, zeer plaatselijke elektronische verdoving.

Pauw & Co-vernieuwde praktijk015

Corine

Gerelateerde behandelingen

Nu bellen