Spoed
Ik wil me aanmelden bij Pauw & Co
Terug naar Behandelingen

Protheses en implantaten

Pauw & Co-vernieuwde praktijk004
8,7

op basis van 1170 beoordelingen

Vaste of uitneembare prothese

Mis je tanden of kiezen of is je gebit beschadigd? Dan kan een vaste of uitneembare prothese een goede oplossing zijn. Bij Pauw & Co helpen we graag om je gebit weer compleet te maken, zodat je probleemloos kunt kauwen en met plezier kunt glimlachen.

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen zijn voorbeelden van vaste protheses die we bij Pauw & Co geregeld toepassen. Kronen gebruiken we om een beschadigde of verzwakte tand te versterken en te beschermen. Bruggen dienen ter vervanging van een ontbrekende tand.

Implantaat

Bij een implantaat wordt de gebitsprothese bevestigd op kunstmatige tandwortels die tijdens een chirurgische ingreep in de kaak worden geplaatst. Daarvoor verwijzen we je door naar een erkend implantoloog. De prothese wordt vastgeschroefd of vastgelijmd.

Gedeeltelijk of volledig kunstgebit

Een uitneembare prothese? Pauw & Co helpt je graag aan een gedeeltelijk of volledig kunstgebit. Een frameprothese bestaat uit een metalen frame met kunsthars, waarin de protheses zijn bevestigd. Die kunstmatige tanden en/of kiezen vullen je eigen gebit aan (gedeeltelijk kunstgebit) of dienen als vervanging van je gebit (volledig kunstgebit). Het frame en de protheses worden ontwikkeld door de klinisch prothese technicus, met wie Pauw & Co nauw samenwerkt. De tandarts blijft je aanspreekpunt.

De beste oplossing voor u

Wat is voor jou de beste oplossing? Een frameprothese of een implantaat? Tijdens de intake bij Pauw & Co gaan we uitgebreid in op je persoonlijke wensen en onderzoekt de tandarts jouw gebit. Op deze manier komen we samen tot een behandelplan dat aan al jouw wensen voldoet en past bij je budget.

Interesse in een behandeling?

Meestgestelde vragen

Wat is een klikgebit?

Een klikgebit is een combinatie van een kunstgebit en implantaten. Het is een uitneembare gebitsprothese, die wordt vastgeklikt op implantaten. Ten opzichte van een frameprothese biedt een klikgebit meer stabiliteit tijdens het eten en spreken en doordat het uitneembaar is, kan het makkelijk worden schoongemaakt.

Wat is het voordeel van een frameprothese ten opzichte van een implantaat?

Een frameprothese is een goedkopere oplossing en bij een frame is geen chirurgische ingreep met de daarbij horende hersteltijd noodzakelijk. Een ander voordeel van een frame is dat we het op termijn eenvoudig kunnen uitbreiden met extra protheses, mocht dat nodig zijn.

Wat is het voordeel van een implantaat ten opzichte van een frameprothese?

Een implantaat voelt natuurlijker aan en biedt meer stabiliteit en comfort tijdens het spreken en eten. Daarnaast zorgt het implantaat ervoor dat het kaakbot beter behouden blijft.

Gerelateerde behandelingen

Nu bellen